El Centre Municipal de Cultura la Mercè de Borriana compleix 25 anys

Sembla que la Mercè tan sols interessa per el que va ser durant un temps com a record del que no deuria haver sigut mai, o com ha ocorregut el passat dissabte, tan sols una part de l’edifici, sembla, que deu commemorar el seu vint-i-cinquè aniversari. Un poc estrambòtic.

Es com si, jo, volguera que del meu cos únicament compliren anys les cames i no el cor, el cap o d’altres parts d’ell, com no siga que tinga un interès molt especial en que la resta del cos no ho celebrara per a no tindre cap tipus de convidat que restara protagonisme a eixa part del cos determinada.

El passat dissabte es va commemorar el 25è aniversari de la biblioteca municipal des de que es va ubicar al Centre Municipal de Cultura la Mercè i es va obrir al públic el mateix dia que es va inaugurar l’edifici, cosa que no es va commemorar. Una llàstima.

Ara fa vint-i-cinc anys que es va inaugurar el Centre Municipal de Cultura i a ell es va traslladar el Centre Rafel Martí de Viciana que donava les seues classes de música, pintura, etc. Allí on ara està instal·lat l’Ambulatori de Borriana on anaven al voltant d’un centenar d’alumnes i que es van convertir, tan sols amb el trasllat, en més de quatre cents.
Des d’aquell temps, fins ara, el número de professors, alumnes i gent interessada ha augmentat de forma i manera tan considerable que s’han hagut de fer unes instal·lacions noves, però del que no hi ha dubte es que ara fa vint-i-cinc anys es van inaugurar unes instal·lacions que han marcat un abans i un després en l’educació i la cultura de Borriana. I això no ho pot discutir ningú.

Tan sols la biblioteca va commemorar el seu aniversari. Una llàstima, i es que en eixa casa s’han fet tantes celebracions i recordatoris que s’han oblidat de fer el seu propi reconeixement.

Quins han sigut els motius? No crec que siga per lluita de protagonismes dins l’ajuntament; ni per qüestions de posicionament en les fotos; ni per reconèixer el treball que es va fer al seu dia en la rehabilitació; considere que no es una mostra més de la deixadesa que van mostrar anteriors legislatures en el manteniment de l’edifici i ni tan sols per què esta ciutat no deu reconèixer l’esforç envers de la cultura, pense que ho volen fer més endavant quan ja hagen arreglat els desperfectes que existeixen en les seues instal·lacions.


En fi, un llàstima i es que Borriana necessita moments brillants dins d’eixa cultura que es va perdent a cada pas que donem i que ningú està sabent donar.
Imatge pressa esta vesprada i que ja porta quasi huit anys sense arreglar

Comentarios

Entradas populares de este blog

Jenaro y no Genaro

Burriana no puede perder tantos trenes

Sr. Alcalde de Burriana – Borriana, això no es res per al mal que el Sr. Albiol farà a la cultura del seu poble.