Sr. Alcalde de Burriana – Borriana, això no es res per al mal que el Sr. Albiol farà a la cultura del seu poble.

 Es la primera vegada en molts anys que tinc vergonya cultural d’un dels meus pobles, per què jo soc de molts pobles, un més grans i altres molt xicotets i ho dic així després de conèixer la determinació del regidor de “suposada” cultura de Burriana el senyor Jesús Albiol.

Una de les primeres decisions que ha pres ha sigut la de suprimir les subscripcions de la biblioteca municipal, lloc que probablement haurà visitat molt poquetes vegades, dic pues que ha ordenat deixar de rebre una sèrie de llibres revistes, infantils i d’altres escrites en la llengua que ens han ensenyat els nostres pares, almenys els meus i els de moltes persones que vivim i convivim en esta ciutat que es denomina, oficialment, Borriana – Burriana, deixant llibertat per a utilitzar ambdues denominacions.

Però no tinc vergonya, solament del regidor, pertanyent a la formació més ultradretana de quantes s’assenten en l’hemicicle municipal, sino més encara de qui ha delegat en ell les seues funcions.

Segurament n’és ú dels pagaments que ha fet el Partit Popular, però no serà l’únic pagament escandalós del que ens farem ressò properament, en vindran altres. Malgrat tot, no entenc con un regidor del seu partit, el senyor Alejandro Clausell, es anomenat diputat provincial de cultura i en el poble que ha sigut elegit regidor no ostenta la mateixa delegació.

La determinació d’eliminar les subscripcions no es il·legal, però si indecenta, perquè en este poble, senyor Albiol, vivim persones que estimem la nostra llengua i no mereixen, per la seua culpa i del qui li ha delegat les funcions, que la deixe de costat, per què després ens obligarà a no utilitzar-la com difonen des de la ideologia ultradretana que vostè predica i que ens reporta a temps que ja pareixia que teníem oblidats en els que se’ns prohibia parlar-la i llegir-la.

Nosaltres volem que a la biblioteca, als centres educatius, al carrer, al teatre i, fins i tot, en casa, pugam llegir i escoltar en la nostra llengua perquè els que ens expressem en valencià també l’entenem a vostè quan parla en castellà i no hem suspès les subscripcions en castellà a res ni en cap moment hem demostrat que odiem eixe llenguatge que tantes grans obres literàries ha produït i que, a més a més, no ens importa utilitzar, també, com a llengua vehicular.

Si ja sé, s’estan cobrant l’impost que està pagant i consentin el Partit Popular de Burriana per tindre el poder lo qual demostra que li faltava gent preparada en la seua llista i que per això han tingut que recórrer, entre d’altres, a vostè i està demostrant el que es, un xenòfob cultural que encara no ha demostrat res del mal que pot fer a la cultura de Burriana i de la nostra llengua.

Sr. Alcalde de Burriana – Borriana, això no es res per al mal que el Sr. Albiol farà a la cultura del seu poble.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Jenaro y no Genaro

Burriana no puede perder tantos trenes