RTVV no es deu tancar. Per part de ningú

Molt honorable president de la Generalitat Valenciana:

Com a ciutadà, com a periodista i com a NO espectador de Canal Nou, tinc l’atreviment d’escriure estes lletres per a demanar-li que no tanque este mitjà informatiu que durant els darrers vint-i-quatre anys ha vingut “informant” els ciutadans de la Comunitat Valenciana d’allò que ha passat als nostres pobles.
Com a professional i com a ciutadà, no deixe de reconéixer que no s’ha fet bé, però, en estos moments en els quals la globalització ens invadeix a tots, és més necessària que mai una ràdio i televisió nostra, que parle la nostra llengua i que abrace totes les comarques des de Vinaròs a Oriola i de Morella a Guardamar.

He de dir-li que ni he sigut espectador habitual de Canal Nou, ni oient de Ràdio Nou, encara que he col·laborat, de forma desinteressada en algun que altre programa, però és que tampoc no tenia, per a mi, un atractiu informatiu especial. Continue assegurant que, informativament, tots dos mitjans han sigut poc atractius.
Benvolgut president, els nostres pobles requereixen d’una informació propera, que vertebre una Comunitat Valenciana forta, que augmente el nostre esperit comú que està per terra i aixó tan sols es pot aconseguir amb mitjans informatius potents i que reflexen la pluralitat d’un poble, i no el que s’havia estat fent. Jo sé que els treballadors no són totalment culpables, però tampoc ho és, únicament, l’administració, és un poc allò de “entre todos lo mataron y ......” en fi, que qui estiga net de culpa que tire la primera pedra.

Jo, Honorable President, li demanaria, de forma humil que no tancara estos mitjans, que parle amb les parts implicades i que si hi cal retallar, que es retalle, però no tanque estos mitjans, però al mateix temps facen “propòsit d’esmena” i creen una ràdio i una televisió competent i competitiva; una televisió plural, de tots els valencians a fi que tots ens poguem sentir orgullosos dels nostres mitjans comuns i que tots els valencians poguem vore i escoltar, amb dignitat, tals mitjans a fi que ens vertebren una Comunitat Valenciana amb present i amb futur.
Sé que li ha tocat ballar amb la més lletja; que li van posar a les mans unes bombes que, una rere l’altra, han anat explotant-li en la cara i que, a diferència dels seus antecesors, ha hagut de fer-hi front, però és així, una vegada més ha sigut u de Castelló qui busque les solucions igual que ho vam fer amb les Normes de Castelló o amb l’Estatut d’Autonomia, o en altres temes com la Caixa de Castelló i la de València, en el seu dia, o ara amb tota la que està caient.

Però malgrat tot, la ràdio i la televisió autonòmica és l’única forma d’assabentar-nos, els veïns de les comarques del nord, del que passa a les del Sud i els pobles d’interior del que ocorre a les zones costaneres.
Sé que no ho té fàcil i que ha dit, per activa i passiva, que van a tancar-la. Pense-hi bé, reflexione, i intente salvar, al menys, una part d’estos mitjans perquè continuen informant i que d’eixes noves ràdio i televisió nasquen també noves propostes que eviten els errors comesos fins ara a fi que este país en el que vivim siga més plural, més poble i al mateix temps més lliure i si al final se salva, és important que no hi haja vencedors ni vençuts, i és que en una lluita tots resulten tocats i esta no serà una excepció.


A mi m’agradaria a partir d’ara que Nou m’enganxara amb els seus informatius, amb la seua programació i amb uns programes seriosos i que la ràdio fora sintonia de capçalera del meu cotxe però per a aixó cal millorar-les i no tancarles.

RTVV no es deu tancar. Per part de ningú

Comentarios

  1. ¿Tiene que haber una televisión autonómica?, SI. ¿Tiene que ser Canal 9? No.

    Venga Joan no me vengas con tolonterias, será por lo que se han preocupado de nuestra comarca por ejemplo, o por las manipulaciones, ¿Cómo voy a fiarme yo de las noticias que me den si mientras han estado cobrando me la han metido hasta el fondo y ahora que peligra su sueldo es cuando salen todas las mierdas?. O tal vez será por los cordiales que eran algunos (no todos), por los enchufismos o por las ilegalidades cometidas. Venga Joan que te voy a contar que tú no sepas, ¿o quieres que te refresque la memoria?
    Canal 9 era y es una televisión moribunda y cual ave fénix lo único que le queda es resurgir de las cenizas, pero eso si, no la misma por Dios.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Jenaro y no Genaro

Sr. Alcalde de Burriana – Borriana, això no es res per al mal que el Sr. Albiol farà a la cultura del seu poble.

Burriana no puede perder tantos trenes